Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Aavikute maja

suletud

Mihkli talu

suletud

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Siin ma olõ

Näitus “Siin ma olõ”

25.ndal oktoobril kell 16 avame Kuressaare linnuse keldrikorruse näitusesaalis Vana-Võromaaga seotud kunstnike ühisnäituse
„SIIN MA OLÕ”

OLETE KÕIK AVAMISELE OODATUD!

Näitusest:
Vana-Võromaa kunstnike ühisnäitus võtab kokku Kagu- Eestis toimetavate või pärit kunstnike loomingu. Väljapanekul osaleb nii tuntust kogunud noori kui ka maailmas hinnatud kunstnikke. Näituse idee sai tõuke asjaolust, et veel mõni aasta tagasi ei olnud selget ülevaadet, kui palju on üldse neid kunstnikke, kes oma juurte poolest või elukoha valiku tõttu seostavad endid Vana-Võromaaga. 2013. aastal alustasid käesoleva näituse kuraatorid Jana Huul ja Andrus Raag kunsti- ja kultuuriinimesi koondava andmebaasi loomist, eesmärgiga sellele küsimusele rohkem valgust heita. Näitus „SIIN MA OLÕ” tutvustab laiemale publikule Vana-Võromaalt pärit ja selle piirkonnaga seotud kunstnikke nende mitmekesisuses. Meediumite rikkus ja käekirjade erinevus loob parima koosluse tutvustamaks Vana-Võromaad oma värvide, mustrite ja olemusega. Näituse esmane avamine toimus Võru linna sünnipäeva ajal aastal 2016. See on justkui kunstnike kingitus linnale. Kuraator Jana Huul on öelnud, et see projekt on maailmarändurite tagasi koju kutsumine.

Ajalooline Võrumaa on Võrumaa neis piires, mis oli ametlik haldusüksus alates moodustamisest 1783. aastal kuni 1920. aastani. Ajalooline Võrumaa koosneb kaheksast osast: Karula, Hargla, Urvaste, Rõuge, Kanepi, Põlva, Räpina ja Vastseliina kihelkonnast. Neis kihelkondades räägitakse võru keelt.
Ühisnäituse teosed jäävad Vana-Võromaa Kultuurikoja fondi, et tulevastele põlvkondadele meie kandi loomeinimesi tutvustada. Aastal 2017 rändab näitus Rakverre, Pärnusse ja Valka. Näituse põhjal ilmub ka kunstnikke tutvustav raamat.

Näitusel osalevad kunstnikud:
Ado Lill, Aivar Rumvolt, Albert Gulk, Andrus Raag, Anna Hints, Anne Prangel, Anni ja Jane Ansmann, Billeneeve, Dmitri Kotjuh, Eha Luik, Enno Ootsing, Epp Margna, Evelyn Müürsepp, Eveli Varik, Evi Tuvikene, Hapnik, Ilona Ait, Ines Erlemann, Ivar Feldmann, Ivo Lill, Jan Tammik, Jana Huul, Kadi Mõttus, Kadri Toom, Kerttu Laane, Kristina Viin, Krista Nagel, Len Murusalu, Leo Rohlin, Leonhard Lapin, Liive Koppel, Lilia Sink, Lola Liivat, Maire Koll, Margit Säde, Mariliin Kindsiko, Marje Ernits, Martti Ruus, Meelis Krigul, Monica del Norte, Navitrolla, Piret Kullerkupp, Philiph Arvo Luik, Peeter Kaasik, Peeter Laurits, Riho Kall, Siiri Minka, Sänk, Tanel Tolsting, Taavi Oolberg, Temuri Hvingija, Tiina Tammetalu, Toomas Kalve, Toomas Kuusing, Triinu Pungits, Viive Kuks, Vilve Unt, Yyhely Hälvin.

Kuraatorid: Jana Huul, Andrus Raag

Täname: Annika Laanpere, Annika Teppo, Egle Vodi, Kaile Kabun, Lagle Lindenberg, Marie Jõgi, Tartu Raamikoda, Uderna Puit.

Näitust toetavad: Võru linn, Võru Instituut, Stedingu maja, Käbliku pruulikoda, Hasartmängumaksu Nõukogu, Eesti Kultuurkapital.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.